VME te Evere, Oud-Strijderslaan 101, 103, 105, 107, 109 en 111 (KBO 0884.081.457)

VME te Evere, Oud-Strijderslaan 101, 103, 105, 107, 109 en 111 (KBO 0884.081.457)
Blog van een mede-eigenaar, niet-mandataris van de VME

Zoeken in deze blog

27 april 2010

Technische kokers, asbest en brandgevaar


Brandgevaar

Zojuist de bijwerking van 27/04/10 12u37 gelezen op de website van "Het Laatste Nieuws" over een zware brand van deze ochtend. De voor onze context markantste passages citeer ik hierna. Voor de rest en de foto's lees de website.
Vijftien gewonden bij brand in appartementsgebouw Ekeren
HLN update : Bij de brand die vanmorgen een appartementsgebouw in Ekeren opschrikte, vielen uiteindelijk vijftien gewonden. Dat laat de lokale politie van Antwerpen weten.
Rond 1 uur kregen brandweer en politie een melding voor een brand in een appartementsgebouw in de Herman Vosstraat 5. Het gebouw in kwestie telt negen verdiepingen, goed voor veertig appartementen, en is eigendom van huisvestingsmaatschappij "De Woonhaven" uit Antwerpen.
Bij aankomst van de hulpdiensten stonden reeds enkele tientallen bewoners buiten voor het gebouw. De brand woedde in een appartement op de tweede verdieping aan de achterzijde van het gebouw en breidde zich uit tot op de derde verdieping. Dat ging gepaard met een sterke rookontwikkeling tot op alle hogergelegen verdiepingen.
(…)
Tien appartementen werden tijdelijk onbewoonbaar verklaard, waarvan acht enkel voor de nacht zelf. De twee andere appartementen, waar zware brandschade werd vastgesteld, zullen vermoedelijk langer onbewoonbaar zijn.
(…)

Technische kokers

Kan dat bij ons gebeuren ???
Meer expliciet kan dat bij ons gebeuren in bijvoorbeeld de 18 appartementen van de appartementskolommen L (faze I) en Y (faze II)?
Ik meen van wel, want de brand van deze ochtend in Ekeren is overgesprongen via de technische kokers.
Kijk eens waar de technische kokers aanwezig zijn in je appartement.

Asbest

Wie aanwezig was tijdens de Algemene Vergadering van 15.03.2010, weet wat de syndicus gezegd heeft. Volgen hem moeten de eigenaars van de appartementen instaan voor de verwijdering van het asbest uit die kokers. En asbest is daar aanwezig, wees er maar zeker van.
Vraag dat aan de mede-eigenaar(van een appartement van de kolom Y van faze I), die de correcte uitleg heeft gegeven na de vergadering aan de syndicus (de uitleg die vermeld is in de PV).

Suggestie

Wil je in de toekomst een realistische onpartijdige uitleg ontvangen met de uitnodiging voor de Algemene Vergadering?
Kies dan als mandataris van onze Vereniging van mede-eiegnars (VME) deze personen die
  • en garanderen bij het begin van de vergadering dat er geen sprake is van enige belangenvermenging dan ook
  • en die dat ook concreet aantonen tijdens de vergadering door hun houding en werkwijze.

Last minute update

In HET NIEUWSBLAD werd de volgende iWatch video over deze brand ter beschikking gesteld: